Marko Selaković

Blog o društvenim pojavama, odnosima s javnošću, ali i ličnim i profesionalnim dilemama i razmišljanjima autora.

Koja je cena?

selak | 25 Novembar, 2009 19:31

Neposredan povod za ovaj tekst je situacija koja se danas dogodila koleginici. Naravno, nadam se dobrom ishodu i molim se da sve bude u redu. Uveren sam da je jaka i da će i u ovoj borbi pobediti.

 

Čitava situacija, osim osećaja bespomoćnosti, turobnosti i tuge, naterala me je na ozbiljno razmišljanje: KAKO mi to živimo i GDE mi to jurimo?

 

Trka.

 

Frka.

 

Glad za uspehom.

 

Visoka očekivanja i visoki zahtevi profesije i klijenata.

 

Borba za egzistenciju i bolji život porodice.

 

Borba za potvrđivanje i samopotvrđivanje.

 

I šta onda? Stres, nervoza, menadžerski sindrom, zdravstveni problemi i još koješta. Od trivijalnih, pa do dramatičnih manifestacija.

 

Prevelika je cena. Pomislimo da smo moćni, uticajni, jaki...Jesmo. Ali nismo besmrtni.

 

Koliki stres nosi ova profesija?

 

Zasigurno veliki. Spolja manifestovana umivenost kao fasada krije ogromnu nervozu, neprospavane noći, trku sa vremenom i postavljenim ciljevima, borbu za nove poslove, tugu što nemamo više vremena za prijatelje i porodicu...Sve to nosimo u sebi i smeškamo se, smeškamo, smeškamo...

 

Sme li menadžer za odnose s javnošću da da sebi oduška i da nekada skloni masku? Da, sme. Ali mora da vodi računa o tome ko će tu manifestaciju videti, pošto mi naš posao ne radimo 40 sati nedeljno, već 24 časa dnevno. Dakle, maske se ne sklanjaju kada je to realno potrebno, već kada okolnosti to dozvole.

 

Istraživanja kažu: novinari kratko žive. Kažu, posao je stresan. Koliki stres ova profesija nosi? Može li se u ovoj branši izdržati čitav radni vek, a da čovek ne izađe psihofizički ruiniran? Ne znam, dileme se množe, a odgovora je malo...

 

Idemo dalje...Tamara, izdrži!!! A mi ostali - pošaljimo pozitivne vibracije i zapitajmo se: šta mi to radimo sebi, zašto i dokle?

Komentari

Re: Koja je cena?

Zoran | 25/11/2009, 22:41

Šta da kažem,

neki san nas vuče da radimo to što radimo. Tamara, znaj da ako mi odustanemo, kapitalisti će naći nekog drugog ali san će biti njihov.
Istraj...

Re: Koja je cena?

Miloje Sekulic | 27/11/2009, 11:08

Njena ekipa mi je upravo javila da ide na dobro, hvala Bogu, drzi se Tamara.

A mi svi da se zapitamo, kao sto Marko rece.. gde, kako i zasto idemo.

Re: Koja je cena?

Saša Balanesković | 27/11/2009, 11:40

Samo da nam se ne desi ovako nesto: http://www.facebook.com/photo.php?pid=2818977&id=739072559

:)

Good

how to fix a printer that wont print | 21/04/2018, 12:50

The piece of information which you have provided here is very useful to all to realize the importance of certain things in their life. Surely I will make use of these details. Thank you. Expecting more useful blogs like this.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Powered by blog.rs