Marko Selaković

Blog o društvenim pojavama, odnosima s javnošću, ali i ličnim i profesionalnim dilemama i razmišljanjima autora.

Konferencija DSOJ - pogodak, promasaj ili nesto izmedju?

selak | 19 Oktobar, 2009 07:38

Kao sto vecina citalaca zna, od 15. do 17. oktobra u Subotici je odrzana Prva medjunarodna konferencija DSOJ "Kreiranje imidza i upravljanje reputacijom". Naravno, pratio sam konferenciju sa razlicitih aspekata i razlicitih uglova, pa cu se na taj nacin i osvrnuti na njen tok:

 

1. Konferencija sa aspekta profesionalca: bilo je, doista, stvari koje su inovativne i koje je vredelo cuti. Tu u prvom redu mislim na predavanje kolege Skoka i, naravno, profesora Vilkoksa. Takodje, ostvaren je ili obnovljen kontakt sa velikim brojem koleginica i kolega. To je svakako dobro. Dobro je i sto smo imali priliku da, iako u zgusnutom rasporedu, ispratimo prezentacije dobitnika PRiznanja. Velika je steta (mozda i sramota) sto je 12 (slovima: dvanaest) ucesnika pratilo izvanrednu prezentaciju kriznog komuniciranja Klinickog centra Vojvodine.

 

2. Konferencija sa aspekta rukovodioca agencije: mislim da su clanovi StratCom tima koji su prisustvovali konferenciji (Branka i Nikola) imali priliku da cuju dosta toga, ali i da nauce. Razgovaracu s njima na kolegijumu, proci cemo jos jednom kroz prezentacije i izlaganja. Ocekujem da se pojedine detalje iz predavanja i prezentacija primeniti u praksi, a da ce neke druge detalje (pre svega o online pozicioniranju) stalno imati na umu. p.s. Od agencija su na konferenciji, pored StratCom-a, bili prisutni jos samo McCann, Executive, Hochegger i Blumen. Ostalih - ni od korova. Verovatno svi sve znaju. Jos jedan znacajan aspekt: predstavnici nasih klijenata prisustvovali su konferenciji. Drago mi je da i firme poput Carnex-a ili Grada Panceva ulazu u profesionalni razvoj svojih menadzera za odnose s javnoscu.

 

3. Konferencija sa aspekta clana UO DSOJ: Konferencija je odrzana i sjajno organizovana i hvala Milosu, pre svega, na nadljudskom trudu da se zajednicka ideja i ostvari. Postoji orgoman prostor da naredna konferencija bude sadrzajno jaca od ove. Medjutim, da bismo znali sta treba pojacati, moramo prvo da realizujemo odredjenu aktivnost, dakle da imamo referentnu tacku sa kojom se mozemo porediti i pratiti napredak. O detaljima cu, ipak, najpre na narednom Upravnom odboru.

 

4. Konferencija sa aspekta blogera i coveka koji koristi online alate: fenomenalan prenos na Twitteru. Ekipi (Varagic, Gaga, Miloje, Blogowski) svaka cast!

 

5. Konferencija iz licnog ugla: 16. oktobra bio je mozda i jedan od najkonfuznijih dana u zivotu. Beskrajna radost (profesionalna) zbog konferencije, velika radost (licna) zbog rodjendana, veliko zadovoljstvo (i profesionalno i licno) zbog velikog broja dragih ljudi i kolega koje sam sreo mesali su se sa velikom zaloscu zbog dedine smrti. Zato mozda i nisam bio u elementu u punoj meri. No, moram priznati da me torta dobrano iznenadila (moracemo da dogovorimo da sledeca konferencija padne u vreme Milosevog rodjendana, da mu se revansiram :) ).

 

6. Konferencija iz ugla kolege i prijatelja: zaista sam uzivao u diskusijama sa profesorom Vilkoksom, Bozom, Gagom, Milojem, Marijom Janjusevic...I da, zao mi je sto prve veceri nisam mogao da budem tamo, da jos malo "zacinimo" tamburase.

 

Sve u svemu: konferencija je uspesno krenula. Samo njeno odrzavanje je pun pogodak. Organizacija - odlicna. Bice sigurno sadrzajnija i kompletnija sa aspekta inovacija i znanja naredne godine. Prisustvovacemo i aktivno ucestvovati u njenom kreiranju. To je sigurno. 

 
Powered by blog.rs