Marko Selaković

Blog o društvenim pojavama, odnosima s javnošću, ali i ličnim i profesionalnim dilemama i razmišljanjima autora.

Pogled u budućnost

selak | 02 Decembar, 2008 15:50

Maločas pristigoh sa danas održanog okruglog stola u organizaciji DSOJ "Odnosi s javnošću u Srbiji - pogled u budućnost" i moram da iznesem nekoliko zapažanja.

 

Najpre, više od 60 učesnika prisustvovalo je okruglom stolu, a, osim panelista, još 15-tak prisutnih učestvovalo je u diskusiji. Takav odziv je pokazatelj da postoji "kritična masa" onih koji žele da aktivno rade na unapređenju stanja struke i koji se ne boje da javno iznesu svoj stav.

 

Mogli su se čuti mnogobrojni konstruktivni predlozi, iako je istraživanje (zbog svog uzorka) pre svega indikativno, a ne referentno. Ipak, i takvo istraživanje pokazalo je značajne razlike u percepciji odnosa s javnošću u korporativnom sektoru i u agencijama, ali i podstaklo mnoge na razmišljanje.

 

Takođe, dopalo mi se što se na okruglom stolu nismo posipali pepelom i što se nije pričalo kako smo svi mi (i struka, i DSOJ, i mi sami) bajni i sjajni, već su adresovani jasni problemi i osvetljeni pravci njihovog rešavanja.

 

Činjenica je da su DSOJ potrebne smernice za dalje delovanje. Mislim da je ovaj okrugli sto, bar u tom pogledu, dao prilicno vidljiv put. Dakle, osnaživanje vidljivosti struke, više interakcije, više edukacije i specijalizovani rad po delatnostima. 

 

U očekivanju zaključaka, koje ću takođe rado ovde iskomentarisati, voleo bih da i iz vašeg ugla čujem mišljenje o tome kako stoji struka u Srbiji i kako vidite ovaj okrugli sto i inicijativu DSOJ u celini. 

 

 

Komentari

Re: Pogled u budućnost

Dragana Djermanovic | 03/12/2008, 09:36

Kolega, može malo detalja?
Neka opservacija ili podatak koji nije uopšten?
Sa nestrpljenjem sam očekivala post na blogu selak.blog.co.yu na temu Okruglog stola o stanju u PRofesiji...

Ddj

Marko Selaković | 03/12/2008, 10:36

Koleginice, naravno da moze i bice vrlo uskoro - ovo je samo "blic javljanje" da je sve proteklo OK. Cim ugrabim malo vremena da detaljnije ispisem utiske - uradicu to :)

home page

mens fragrances | 03/06/2010, 22:51

komentara i saveta, zelim da pomognem mladima.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Powered by blog.rs